Det var en mindre skön dag rent fysiskt för Tiger Woods på fredagen // Foto: Getty Images

PGA Tour

Tiger efter nya ryggproblem: “Inte kul att bli äldre”

Kämpade med stel rygg under första tävlingen på fem månader.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-18

Det var Tiger Woods första tävling på fem månader och inför tävlingen sa han att uppehållet gjort honom gott och kroppen kändes bättre än på mycket länge.

Efter två ronder på Muirfield Village lät det annorlunda.

– Jag kunde inte röra mig alls som jag ville och hade svårt att vrida upp ordentligt. Jag kände det redan under uppvärmningen och det händer allt oftare nuförtiden, berättade Woods efter sin 76-rond.

Efter ett flertal ingrepp i ryggen och många års träning och tävlingsspel berättar han att skillnaden mot tidigare blir allt tydligare.

– Jag har inte samma ork och energi längre som när jag var yngre och löptränade. Saker förändras när man blir äldre och man försöker att spara energi. Det är inte kul att bli äldre.

Woods avslutade ändå med två birdies de sista tre hålen och räddade par från drygt två meter på sista hålet för att att sig vidare till helgens spel med minsta möjliga marginal.

– Det är väl det enda positiva med den här ronden, när jag behövde göra något bra så lyckades jag med det. Jag fick en trög start och treputtade två gånger tidigt och tappade flytet i spelet.

Under lördagen kan ni följa Tiger Woods tredje ronden då han och spelpartnern Brooks Koepka är med i dagens Featured groups. Duon är tolv slag från ledningen och går ut klockan 14.00.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-18
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top