Bryson DeChambeau hamnade i trubbel på Muirfield Village 15:e hål och tvingades notera tio slag i scorekortet // Foto: Getty Images

PGA Tour

DeChambeaus mardröm – två bollar out på samma hål

Missade kvalgränsen efter tvåsiffrigt på det 15:e hålet.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-18 Uppdaterad 2020-07-18

Bryson DeChambeau har radat upp topp-placeringar senaste tiden och på de senaste sju starterna inför veckans Memorial Tournament har DeChambeau en seger och resten topp-tio.

Men den sviten tog stopp efter hål 15 andra ronden på Muirfield Village.

Inför par-femman var DeChambeau på par för dagen och klart innanför kvalgränsen totalt.

Men efter att ha slagit driven i bäcken till vänster valde han att försöka nå green med sin spoon från ruffen. Först en gång och sedan en gång till med liknande resultat. Skruven kom inte och båda bollarna studsade out-of-bounds.

Tredje försöket med samma klubba klarade sig med snäv marginal efter att ha studsat på vägen och sedan valt att snällt hoppa vänster på slutet.

Den första bollen låg på utsidan av ett staket och DeChambeau försökte få gehör för sin åsikt att bollen var i spel och att han borde få hoppa över staketet och spela bollen.

Men efter en lång diskussion med två olika domare tvingades han ge upp och DeChambeau var tydligt missnöjd med domarnas beslut då han irriterat plockade upp bollen.

Han noterade efter en pitch och två puttar tio i på hålet.

Med 73-76 tvingades han lämna Memorial Tournament halvvägs och det är DeChambeaus första missade kvalgräns sedan The Open förra året.

Efter ronden avböjde DeChambeau alla försök till intervjuer.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-18
TournyttBryson DeChambeauMuirfield VillagePGA TourTournytt
Scroll to Top