Om två veckor är det dags för Pernilla Lindberg och övriga LPGA-spelarna att pegga upp igen // Foto: Getty Images

LPGA Tour

LPGA-starten närmar sig

Om två veckor drar säsongen för damerna igång igen.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-17 Uppdaterad 2020-07-17

Uppehållet på grund av coronapandemin närmar sig sitt slut för spelarna på LPGA-touren.

Den 31 juli inleds The LPGA Drive On Championship i Toledo, Ohio och den följs av Marathon LPGA Classic veckan därefter.

LPGA har jobbat nära PGA-touren under uppehållet och LPGA:s högsta chef, Mike Whan, är tacksam över samarbetet med sin motsvarighet på herrsidan Jay Monahan när det gäller säkerheten och förberedelser.

– Jag är imponerad över deras omtanke och intresse över att hjälpa oss att följa i deras fotspår. Det är en konstig tid och vi räknar med att det kommer att bli en del positiva testresultat hur mycket vi än förbereder oss. Men vi har en plan för hur vi ska kunna hantera de situationer som kan uppstå, säger Whan enligt Golf Digest.

PGA-touren har hittills inte släppt in publik på sina tävlingar hittills och LPGA kommer inte heller att ha åskådare under de två första tävlingarna.

Man kommer däremot att spela Pro-Am i den mån det är möjligt. Första tävlingen spelas utan Pro-Am men från och med Marathon LPGA Classic kör man som vanligt.

Amatörerna kommer att testas precis som spelare, att åka i egna carts och man kommer att anpassa spelformer och kringarrangemang för att säkerställa så få fysiska kontakter mellan människor som möjligt.

LPGA-spelarna kommer att gå.

– Det är egentligen inte större risk än att ha markörer som går med varje boll och de flesta spelare har spelat golf med vänner och kollegor under uppehållet. Nu är alla medverkande testade och det gör hela processen enklare, säger Whan.

LPGA-spelarna får när tävlingarna startar upp igen också välja om man vill ha sin egen caddie, som i så fall måste genomgå samma testprocedur som spelarna. Om man väljer att spela utan caddie får man använda vagn, dock inte eldriven.

Alla spelarna kommer att få göra ett saliv-test innan de reser till tävlingarna, sedan kommer de även att testas när de kommit till tävlingen plus att man kommer att mäta temperaturen varje morgon.

Alla spelare kommer också att få ett Whoop-armband som mäter bland annat andningen under nätterna för att kunna kontrollera sig själva.

Om man testar positivt så kommer man att få ersättning för att täcka utgifter under den tio dagar långa karantänen som man måste genomgå. Man måste också ha två negativa test innan man tillåts spela igen.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-17
TournyttJay MonahanLPGA TourMike WhanTournytt
Scroll to Top