Jack Nicklaus och David Lingmerth efter Lingmerths seger 2015 // Foto: Getty Images

PGA Tour

Nicklaus: “Jag tänker ta segraren i hand”

Vill inte bryta traditionen med handskakningen på grund av Covid-19.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-15 Uppdaterad 2020-07-15

Veckans Memorial Tournament är en av de mest prestigefyllda tävlingarna att vinna på PGA-touren vid sidan av de fyra majortävlingarna.

Sedan länge är det en tradition att värden Jack Nicklaus tar segraren i hand på vägen från sista hålets green upp mot klubbhuset.

För många spelare kan det vara ett av de största ögonblicken i karriären.

Och enligt värden själv tänker han inte ändra på den traditionen på grund av situationen med Covid-19.

– Jag tänker gå fram och försöka skaka hand med segraren eftersom jag vet att jag inte smittar med Covid-19 men om de inte vill ta mig i hand så ger jag dem en armbågshälsning eller en fist-bump, det bestämmer han och jag tar inte illa upp. Jag tycker om ögonblicket och tycker att det är en fin tradition och jag hoppas att det uppskattas, sa Nicklaus inför veckans tävling.

Nicklaus avslöjar också att det var tourens beslut att inte ta emot åskådare. Muirfield Village och Nicklaus hade fått godkänt av staten Ohio att ta emot publik.

– Jag förstår beslutet och tycker att det är ett bra beslut. Men vi hade lagt ner mycket jobb på säkerheten och var förberedda på att ta emot publik men det kommer att bli en fantastisk tävling även utan åskådare.

Två svenska spelare har fått äran att skaka hand med den 18-faldige majorsegraren efter att ha spelat hem Memorial. David Lingmerth 2015 samt Carl Pettersson 2006.

Båda finns med i startfältet också i år.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-15
TournyttDavid LingmerthJack NicklausPGA TourTournytt
Scroll to Top