Viktor Hovland har blicken på seger nummer två efter 66 slag tredje ronden på Muirfield Village // Foto: Getty Images

PGA Tour

Hovland: “Jag har tvivlat på mig själv”

Norrmannen är tvåa efter ännu en kanonrond på Muirfield Village.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-12

I slutet av februari tog norske Viktor Hovland sin första seger på PGA Tour då han vann i Puerto Rico.

Så här såg det ut när han rullade i den vinnande putten.

Nu är 22-åringen på jakt efter seger nummer två.

Inför slutronden av Workday Charity Open är han ensam tvåa, bara två slag bakom ledande Justin Thomas. De hade båda 66 slag runt Muirfield Village på lördagen.

– Jag ska bara försöka att hålla saker och ting så enkla som möjligt och inte ge mig på saker som jag inte vet att jag klarar av. Slå slag som jag är bekväm med och sedan behöver jag naturligtvis lite tur med studsar och att puttarna rullar i, sa Hovland om planen inför sista ronden.

Från utsidan kan Hovlands karriär ha sett spikrak ut och han utstrålar alltid ett lugn och en självsäkerhet på banan. Men enligt Hovland själv var det först efter segern i U.S Amateur 2018 som han började tro på en karriär som golfspelare.

– Jag har alltid haft ett slags naturligt tvivel på mig själv men efter den segern började jag förstå att jag hade någonting att hämta i sporten.

Två slag framför sig har Hovland alltså Justin Thomas som jagar sin seger nummer 13 på PGA Tour. JT har inte tappat ett enda slag mot par under de 54 första hålen på Muirfield Village.

– Jag träffar många fairways och greener och jag måste fortsätta att spela bra i morgon. Vilket resultat som krävs är ju beroende på vilka förhållanden vi får men det kommer att vara viktigt att hålla bollen i fairway så mycket som möjligt.

Svenske Henrik Norlander är på delad 19:e plats inför sista ronden, tio slag bakom Justin Thomas.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-12
TournyttHenrik NorlanderJustin ThomasPGA TourTournyttViktor Hovland
Scroll to Top