Marc Warren delar ledningen inför sista ronden i ett regnigt Österrike // Foto: Getty Images

Europatouren

Två svenskar skuggar täten i regnigt Österrike

Lengdén och Eriksson fem slag efter ledarduon.

Text: • 2020-07-11

Värmen försvann och istället kom regnet och kylan till österrikiska Atzenbrugg.

Det gjorde Diamond CC något mer svårbemästrad, något som ledande Miguel Ángel Jiménez fick känna av.

Den 56-årige spanjoren fick trots fyra birdies på plussidan notera 77 slag för dagen, är sex under par totalt, och han föll tillbaks till en delad 12:e plats, tillsammans med bland andra de två bäst placerade svenskarna, Philip Eriksson och Oscar Lengdén.

Fem slag bättre är ledarduon som består av tyske Nicolai von Dellingshausen och skotten Marc Warren.

Den 27-årige tysken är förhållandevis omeriterad trots fyra år på Challengetouren och han var själv förvånad över att han bemästrade de svåra förhållandena såpass väl.

– Det var ju som natt och dag jämfört med tidigare dagar och där vi slog wedge in tidigare var det långa järn idag. Jag brukar ha svårt i regn men kom in i ronden bra och slog många solida slag, sa von Dellingshausen efter sin mycket konkurrenskraftiga 70-rond.

Marc Warren har tre segrar hittills på Europatouren under sitt 39-åriga liv och vi svenskar kanske minns honom främst från segern i Scandinavian Masters på Barsebäck 2006 då han snuvade Robert Karlsson på segern i särspel.

– Jag var ungefär lika blött idag som igår. Fast idag var det regn istället för svett, skämtade Warren, som inte är ovan vid regniga och svåra förhållanden.

– Jag spelade för par och eliminerade misstag och tog de birdies som kom istället för att jaga efter dem. Många i toppen är ovana vid situationen medan jag känner mig ganska bekväm. Jag hoppas på en bra start i morgon och att jag kan vara med och slåss om segern.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: • 2020-07-11
TournyttEuropean TourMarc WarrenMiguel Angel JimenezNicolai Von DellinghausenOscar LengdénPhilip ErikssonTournytt
Scroll to Top