Collin Morikawa stortrivs på Muirfield Village och leder med tre slag inför helgen // Foto: Getty Images

PGA Tour

Morikawa mästerlig på Muirfield Village

Leder med tre slag efter dubbla regnavbrott.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-11

Andra ronden av Workday Charity Open, den första av två raka tävlingar på Muirfield Village, fick brytas två gånger på grund av regn. När mörkret kom innebar det att några bollar inte hann spela färdigt och att kvalgränsen kommer att dras när alla spelat klart på lördagsmorgonen.

Kvalgränsen behöver dock inte 23-åriga Collin Morikawa bekymra sig om. Trots att han spelade Muirfield Village för första gången endast två dagar innan tävlingen startade har han fullständigt dominerat banan. Han tjänade 3,65 slag mot fältet på greenerna under fredagen och är 13 under par, bara ett slag sämre än Jason Dufners rekord efter 36 hål från 2017, då Dufner sedan gick vidare och vann Memorial.

– Puttern har känts bra i händerna den här veckan. Det finns många birdies för mig härute när jag spelar så här och jag kommer att behöva fortsätta göra många birdies under helgen, sa Morikawa, som hittills gjort 15 birdies och en eagle på de inledande 36 hålen.

Morikawa jagas i första hand av Kevin Streelman och Justin Thomas, båda på tio under par. Världssexan Brooks koepka avslutade med fem birdies sista sju hålen för att ta sig till ett under par. Just nu är Koepka precis utanför kvalgränsen men det räcker att tre spelare tappar på lördagsmorgonen för att den magiska avslutningen ska räcka till spel i helgen.

Koepka berättade efter ronden att han beslutat sig för att spela också nästa veckas Memorial Tournament för att ge sig själv chansen att avancera på FedEx-listan där han just nu befinner sig på en blygsam 155:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-11
TournyttBrooks KoepkaCollin MorikawaJustin ThomasKevin StreelmanPGA TourTournytt
Scroll to Top