Miguel Angel Jimenez med sonen som caddie har chansen att skriva historia i Österrike i helgen // Foto: Getty Images

Europatouren

Jiménez kan krossa sitt eget rekord

Den evigt unge spanjoren kan bli äldste segraren genom tiderna.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-10 Uppdaterad 2020-07-10

Man borde inte bli förvånad men blir det ändå varje gång.

Det är omöjligt att inte imponeras av spanjoren Miguel Angel Jiménez. Efter två ronder av Austrian Open har 56-åringen skaffat sig en tvåslagsledning före fem spelare och på söndag har Jiménez möjligheten att slå sitt eget rekord över äldsta segrare någonsin på European Tour.

Ett rekord som han själv innehar och redan har slagit vid tre tillfällen.

Senaste gången var 2014 då han tog hem sitt egna mästerskap Spanish Open vid en ålder av 50 år och 133 dagar.

– Jag har saknat att tävla och njuter av varje sekund. Jag kan inte minnas senast som jag hade fyra månaders ledigt, sa spanjoren efter sin 65-rond på lördagen.

Jiménez rivstartade andra ronden med tre birdies på sina fyra första hål och totalt andra ronden rullade han i hela tio birdies. Tillsammans med tre bogeys och resten par blev det 65 slag, hans lägsta score på European Tour på drygt två år.

Med elva under par är han två slag före Joost Luiten, Marc Warren, Craig Howie, Nicolai Von Dellinghausen och Renato Paratore.

– Jag spelar bra, slår mina järn bra och gör inte alltför många bogeys, det är nyckeln, förklarade Jiménez.

Som en extra glädjekälla har spanjoren den här veckan sin son på bagen. Hans ordinarie caddie är ledig och det verkar ju inte påverka Jiménez negativt på minsta vis.

– Det var ett par månader sedan jag träffade honom och det här var enda chansen att få lite tid med honom innan han ska tillbaks till skolan i USA.

Bästa svenska spelare på Diamond Country Club är Oscar Lengdén som med sina sju under par delar åttondeplatsen, fyra slag bakom Jiménez.

Här är övriga svenska resultat samt ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-10
TournyttCraig HowieEuropean TourJoost LuitenMarc WarrenMiguel Angel JimenezNicolai Von DellinghausenOscar LengdénRenato ParatoreTournytt
Scroll to Top