Padraig Harringtons europeiska Ryder Cup-lag kommer man kunna kvala in till först efter årsskiftet. Foto: Getty images

Tournytt

Så gör Europa med Ryder Cup-kvalet

I och med att man skjuter upp Ryder Cup väljer Europa också att skjuta upp kvalet in till tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-09

Under onsdagen bekräftades ryktet: Ryder Cup flyttas fram till 2021.

Anledningen är förstås coronapandemin som gör att storpublik inte är möjligt att ta in på Whistling Straits område i Wisconsin.

På grund av detta kommer det europeiska kvalet till tävlingen också att flyttas fram. Eller ja, de poäng som redan är inspelade kommer fortfarande gälla – men för de spelare som jagar en plats kan man nu sitta lugnt i båten.

Bekräftat: Ryder Cup ställs in

Poängen kommer nämligen inte börja räknas förrän 2021. 
European Tour har meddelat att poängen från och med 1 januari 2021 kanske kommer att räknas mer än andra poäng men än så länge har inget sådant beslut tagits. En inte allt för vågad gissning är att tävlingarna närmast uttagningen kommer vara värda mer – då man vill ha ett så bra lag som möjligt, med så bra form som möjligt.

 Som det ser ut just nu är de spelare som är inne i laget Rory McIlroy, Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Bernd Wiesberger, Lee Westwooed, Danny Willett, Matt Fitzpatrick och Victor Perez.

Inga svenskar är alltså för tillfället med i laget.
De kommer dock ha chansen att ta sig in i laget nästa år – precis som stjärnor som Justin Rose, Paul Casey, Sergio Garcia, Ian Poulter och Viktor Hovland.

Hur det amerikanska laget ska göra med rankingpoängen är fortsatt oklart. Ett beslut ska tas kommande veckor om de gör på samma sätt – eller räknar de poäng som spelas in även i år.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-09
TournyttEuropean TourRyder CupTournytt
Scroll to Top