Dylan Frittelli är en av de spelare som kommer få spela veckans Workday Charity Open trots positivt covid-19-resultat. Foto: Getty images

Coronapandemin

De får spela – trots positivt covid-19-test

Tre spelare som testats positivt för covid-19 kommer trots det få spela i veckans PGA Tour-tävling.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-09 Uppdaterad 2020-07-09

Nick Watney, Denny McCarthy och Dylan Frittelli har alla testats positivt för covid-19 under de inledande veckorna av PGA Tour-säsongens återstart. Trots det är de tre spelarna med i veckans Workday Charity Open.

Trion kommer att spela tillsammans de första två dagarna efter att touren gjort en förändring i schemat.

Nick Watney var den första spelaren att testas positivt för viruset. Mindre än en vecka därefter var det Denny McCarthys tur att ha ett positivt testresultat. Två dagar därefter var också Dylan Frittelli smittad.

Touren meddelar att de följer en modell gällande de tre golfarna som gör att de får återgå till arbetet enligt riktlinjer uppsatta av CDC – Centers of Disease Control. Detta trots att de åter visat positiva resultat.

Touren skriver så här i ett pressmeddelande:

”För att förtydliga gällande spelare och caddies som testats positivt för covid-19 och hade symptom – enligt CDC:s ”Return to Work”-riktlinjer och tillsammans med PGA Tours medicinska rådgivare – kommer spelare som testats positivt och fortsätter göra så ska touren följa en symptombaserad modell, framtagen av CDC, vilket tillåter en spelare att vara med och tävla om:
• Tre dagar (72 timmar) har passerat sedan fullt tillfrisknande, vilket är definierat genom att en person inte har feber och förbättrade luftvägar (alltså, ingen hosta eller problem att andas).
• Minst tio dagar ska ha passerat sedan symptomen först upptäcktes.”

Touren har också satt upp en regel som gör att spelare som först testas positivt men därefter gör två negativa tester och inte uppvisar några symptom ska få vara med och tävla.

Det var via de riktlinjerna som Cameron Champ förra veckan fick en plats i Rocket Mortgage Classic.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-09
TournyttCameron ChampCoronavirusetDenny McCarthyDylan FrittelliNick WatneyPGA TourTournytt
Scroll to Top