Anna Nordqvist kommer att få spela en major i sommar. Womens British Open spelas i slutet av augusti. Foto: Getty images

Tournytt

Damernas major blir av – spelas utan publik i augusti

Vi har redan en svensk majorseger på Royal Troon sedan 2016. Kanske får vi där ytterligare en blågul majorvinst senare i år. British Womens Open ska nämligen spelas.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-08

Under tisdagen blev det klart att både AIG Womens British Open och Ladies Scottish Open kommer att spelas nästa månad.
De båda tävlingarna ger poäng både på LPGA Tour och Ladies European Tour och tävlingarna kommer att spelas utan publik, på grund av rådande pandemi.

13–16 augusti ska Scottish Open spelas på Renaissance Club och Womens British Open spelas veckan därpå på Royal Troon – banan Henrik Stenson vann herrarnas Open Championship 2016.
– Womens British Open är viktig för den professionella damgolfens framgång. Vi har arbetat med titelsponsorn AIG samt Visit Scotland och Royal Troon och andra experter för att kunna genomföra den här tävlingen säkert, säger Martin Slumbers, R&A-chefen, i ett pressmeddelande.

De professionella damerna har haft ett tufft ekonomiskt år. Pandemin har gjort att många tävlingar ställts in. Därför menar Slumbers att det är extra viktigt att spela den här majorn – trots att publik inte kan besöka anläggningen.
– Spelarna kommer ändå att inspirera golf- och sportsupportrar från hela världen då tävlingen kommer att följas noggrant via TV och sociala medier, säger Slumbers.

Spelare kommer inte att behöva sitta i en 14 dagar lång karantän för att delta i tävlingarna, då Storbritannien nyligen skapade ett undantag för utländska atleter. Tävlingarna kommer också att noggrant skötas ur ett hälsoperspektiv. Bara den viktigaste personalen kommer att finnas på plats, såsom spelare, caddies, domare och värdar för tävlingen. Alla kommer också bo på utvalda hotell och dagliga tester kommer göras på alla inblandade.

Sedan tidigare i år är det klart att herrarnas Open Championship inte kommer att spelas i år, utan flyttas fram till 2021.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-08
TournyttLadies European TourLPGA TourTournyttWomen's British Open
Scroll to Top