Jack Nickalus, John Daly och Tiger Woods kommer alla göra upp i en specialare av The Open senare i år. Foto: Getty images

Kreativt R&A skapar eget The Open – Tiger och Jack spelar i samma ”tävling”

Det blir inget Open Championship i år. Istället har R&A tagit fram en imaginär tävling där vinnarna på St Andrews möter varandra.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-07 Uppdaterad 2020-07-07

Tiger Woods, Jack Nicklaus, John Daly och Seve Ballesteros. Alla tävlar i samma tävling i sommar.
Det är kanske inte en riktig tävling men R&A, som skapat denna virtuella majortävling, ska ha pluspoäng för sin kreativitet.

När The Masters skulle spelas i april valde man att sända klassiska ronder från tävlingen genom åren istället för den riktiga tävlingen – som skjutits upp till november.
Samma sak gällde för PGA Championship i maj och US Open i juni.

The Open har dock hittat en annan lösning. R&A meddelade på måndagen att de ska skapa ”The Open for The Ages”. Ett tre timmar långt program ska inkorporera 50 år av arkivbilder, ihopklippta på ett modernt sätt med modern grafik och kommentering. Det hela ska likna en riktig tävling  mellan de spelare som vunnit The Open på St Andrews.

16–18 juli ska man visa de första tre ronderna av den här låtsastävlingen, samma dagar som årets Open Championship skulle spelas. På söndag kommer finalronden spelas och tävlingens supportrar från hela världen kommer kunna avgöra tävlingens utgång. Man ska nämligen kunna rösta på den utgång man vill ha via R&A:s sociala medier. Vinnare av olika scenarion kommer sedan att inkorporeras in i slutresultatet.
– Vi känner alla av avsaknaden av The Open på den globala idrottskalendern i år och vi hoppas att den här sändningen kommer generera riktigt intresse och glädje för de miljoner golfsupportrar som årligen tittar på The Open, säger Martin Slumber, R&A:s exekutiva chef i ett pressmeddelande.
– Golf är en av få sporter där det här konceptet kan skapas. Sättet tävlingarna filmas på gör att vi på ett unikt sätt kan sätta samman de bästa spelarna från olika eror på ett sätt som det aldrig gjorts tidigare, varken i golf eller någon annan sport.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-07
TournyttJack NicklausJohn DalySeve BallesterosThe OpenTiger WoodsTournyttZach Johnson
Rulla till toppen