US Open

Flera svenska amatörer spelar major?

Kategorierna för årets US Womens Open och US Open är presenterade och det kommer finnas många amatörer med att spela. Några av dem ser ut att vara svenska.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-07 Uppdaterad 2020-07-07

Det ser ut att bli ett rejält antal svenska spelare i årets US Womens Open. USGA har lanserat sina kategorier som kommer få en chans att spela årets upplaga av majortävlingen och där finns en kategori för de bästa amatörerna.
USGA meddelar att de 20 högst rankade på världsamatörrankingen den 4 november kommer få en plats i tävlingen, som spelas på Champions Golf Club i Houston, Texas.

Tävlingen har på grund av coronapandemin flyttats fram till början av december och som det ser ut just nu kommer vi ha många svenska spelare på plats runt Lucia.

För enligt amatörvärldsrankingen är just nu tre svenskor rankade topp-10 i världen. Ingrid Lindblad är på plats 4, Maja Stark är på plats 7 och Linn Grant är den tionde högsta damamatören i världen.

Det kan förstås hända en hel del fram till 4 november men som det ser ut nu kommer alltså flera svenska amatörer vara med i majortävlingen.

Utöver detta kommer flera svenska proffs att delta.

Här är en aktuell lista över de bästa damamtörerna i världen:

På herrsidan kommer de sju högst rankade amatörerna att få en plats i majorn på Winged Foot senare i år. Ludvig Åberg är högst rankad av svenskarna på plats 38. Tyvärr för honom, och oss som följer de blågula spelarna lite extra, räknades inte hans seger i Katrineholm Open förra veckan då rankinglistan är stängd till senare i år…

Här är en aktuell lista över de bästa herramatörerna i världen:


Text: Jesper Johansson • 2020-07-07
TournyttIngrid LindbladLinn GrantLudvig ÅbergMaja StarkTournyttUS OpenUS Women's Open
Rulla till toppen