Matthew Wolff lyckades inte säkra segern under söndagen trots att han befann sig i ett drömläge. Foto: Getty images

PGA Tour

Wolff nöjd trots tappad seger: ”Handlar om att lära sig”

Trots en tre slag stor ledning inför sista ronden blev det ingen seger för Matthew Wolff – som ändå var nöjd med veckan.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-06

Matthew Wolff hade en tre slag stor ledning inför den avslutande ronden av helgens Rocket Mortgage Classic. Men den stora talangen lyckades inte hålla undan för Bryson DeChambeau. Amerikanen inledde varvet svagt med fyra bogeys första nio hålen. Därefter spelade han upp sig och gjorde bland annat fyra birdies de återstående hålen för att som bäst vara ett slag bakom DeChambeau med tre hål att spela.

Men därifrån var det stopp för Wolff. Han kunde inte komma ikapp. Trots att han tappade sin stora chans att vinna var 21-åringen inte missnöjd med sin andraplats. Tävlingen ser han istället som en viktig lärdom.
– Det var definitivt svårt där ute. Jag startade inte alls bra och slog inte bollen som jag gjorde tidigare i veckan. Dessutom kändes det som jag hade lite otur, vilket var oturligt. Men Bryson (DeChambeau) spelade fantastiskt. Sju under par. Det är inte så att jag gav honom segern, han förtjänade den här. Kul för honom, sa Wolff efter söndagens varv på Detroit Golf Club.

Matthew Wolff har haft problem med spelet den senaste tiden. Inför veckans ensamma andraplats hade han två raka missade kvalgränser. Och han hade inte heller varit topp-50 sedan i januari. Faktum är att Wolff inte hade varit topp-10 sedan hans seger i 3M Open förra sommaren – då han snuvade DeChambeau på segern med en eagle på det avslutande hålet.

Så det blev kanske inte någon seger, men resultatet var trots det ett steg i rätt riktning.
– Det handlar om att lära sig saker. Förra gången jag var i ledningen efter 54 hål lyckades jag vinna, det gjorde jag inte den här gången. Men det här är bara andra gången jag är i den här positionen. Jag är dock säker på att jag kommer vara det fler gånger i framtiden och det enda jag kan göra är att lära mig av upplevelsen och känna mig mer bekväm desto fler gånger jag är i samma position, sa Wolff.

Den ensamma andraplatsen gör att Wolff klättrar från plats 108 till 59 på världsrankingen. Dessutom tjänade han 817 500 dollar, 7,5 miljoner kronor.

Och på PGA Tours säsongslånga FedEx Cup-tävling klättrade han från plats 111 till plats 44, vilket säkerställer en plats i slutspelet som avgörs i augusti.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-06
TournyttBryson DeChambeauMatthew WolffPGA TourTournytt
Scroll to Top