Henrik Norlander klättrar på rankingen efter sitt resultat i helgen. Foto: Getty images

Världsranking

Norlander tar kliv på rankingen

Efter sin delad tolfteplats tar Henrik Norlander ett stort kliv på rankingen. Nu är han på sin högsta rankingposition någonsin.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-06

Henrik Norlander hade en fin vecka i Detroit och slutade till slut delad tolva på Detroit Golf Club.
Svensken var stark i spelet från tee till green. Faktum är att han var näst bäst av alla som deltog. Den enda som var bättre var Viktor Hovland.

Spelet runt och på greenerna var dock desto sämre. Norlander tappade två slag och 2,5 slag mot fältet i de kategorierna. Resultatet var dock starkt trots det och han tar ett stort kliv på FedEx Cup-listan efter sitt resultat. Norlander är nu rankad 77:a och är i praktiken klar för slutspelet senare i år.

Norlander tog också ett kliv på världsrankingen efter sin delade tolfteplats. Inför veckan var han rankad 222 i världen. Nu är han på plats 197.
De 25 platserna han klättrar gör att han tar sig till sin högsta rankingposition någonsin. Tidigare var han rankad 208 som bäst.

Här är svensktoppen på rankingen:

Lite längre ner på rankingen hittar vi en svensk som tar ett enormt kliv. Ludvig Åberg, som vann Katrineholm Open, klättrar nämligen 1 344 (!) platser. Amatören är nu rankad 732 i världen.

I toppen av världsrankingen hände flera saker. Bland annat klättrade segrande Bryson DeChambeau till plats sju.

Här är toppen av världsrankingen:


Text: Jesper Johansson • 2020-07-06
TournyttBryson DeChambeauHenrik NorlanderKatrineholm OpenLudvig ÅbergPGA Tour
Scroll to Top