Bryson DeChambeau planerar att spela över veckans hinder med sin enorma längd. Foto: Getty images

PGA Tour

Självsäker Bryson planerar att dominera veckans bana

En 121 år gammal golfbana står för underlaget i veckans PGA Tour-tävling. Bryson DeChambeau planerar att utnyttja den gamla, korta, designen skapad av Donald Ross.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-01

1899 byggdes Detroit Golf Club, belägen mitt i staden. Donald Ross, en av världens mest hyllade arkitekter, anlitades för att skapa golfbanan och i mångt och mycket ser man att banan är gammal.
Den är inte speciellt lång men desto smalare. Med åren har också höga träd vuxit längs fairways vilket gör att spelarna måste ha precision när de spelar banan.

Eller jättemycket längd. Som Bryson DeChambeau.

Inför veckans tävling pratade han med journalister på plats i Michigan och det var ord och inga visor.
– Jag har inte spelat båda sidorna av banan än men den känns ganska tight. Det är mycket ruff här ute. Jag tror att det är många bunkrar runt 290 yards (265 meter), så förhoppningsvis kommer jag kunna flyga över dem så de inte är i spel. Förlåt mig, Mr. Ross, men du vet – det är vad det är, sa DeChambeau inför tävlingen.

Självförtroende finns det gott om.
De senaste sex starterna har amerikanen slutat topp-10 varje gång och även om det är första gången han ska tävla på den klassiska banan i USA:s norra delar tror han på ett bra resultat.

Förra året pulveriserade spelarna banan och för att vinna var man tvungen att gå 25 under par. Något liknande lär vara nödvändigt i år. Kanske kan DeChambeaus aggressiva spel från tee göra att han får en fördel.
– Jag gillar den här typen av golfbanor. De passar mig bra. De känns som en country club, vilket är den typ av golfbana jag växte upp på. Min moderklubb, Belmont country Club, är väldigt lik så jag är bekväm här. Jag gillar verkligen den här typen av golfbanor och jag trivs och frodas på den här typen av banor. Detroit Golf Club är inget undantag, sa DeChambeau.

Läs mer: Så sänds veckans PGA Tour-tävling

Läs också: Bästa grupperna i Detroit – då startar svenskarna


Text: Jesper Johansson • 2020-07-01
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top