Dylan Frittelli har testats positivt för covid-19. Foto: Getty images

Coronavirus

Frittelli senaste PGA Tour-spelaren med positivt covid-19-test

Fyra spelare på PGA Tour har nu testats positivt för covid-19. Dylan Frittelli är den senaste i raden av smittade spelare.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-29

På söndagskvällen meddelade PGA Tour att Dylan Frittelli inte kommer att få delta i den här veckans Rocket Mortgage Classic. Anledningen är att sydafrikanen visade ett positivt covid-19-test i samband med att han skulle boarda det chartrade planet som skulle flyga till Detroit och veckans tävling.

Enligt ett uttalande mår han bra, även om han förstås är besviken.
– Jag har inga besvär och mår toppen fysiskt och blev överraskad och besviken när jag fick reda på att jag testats positivt. Jag är glad för tourens hjälp och kommer under min isolering att fortsätta följa deras protokoll för att säkerställa att jag håller alla i min omgivning säkra. Jag ser fram emot att komma tillbaka ut på touren så fort det är säkert att göra så, säger Frittelli.

Sydafrikanen spelade med JT Poston och Ian Poulter under de första två ronderna av helgens tävling i Connecticut. Enligt PGA tour kommer de två inte att behöva genomföra extratester i dagsläget.

Frittelli är den fjärde PGA Tour-spelaren som testas positiv för viruset. Tidigare har Nick Watney, Cameron Champ och Denny McCarthy gjort det. Cameron Champ meddelade dock via Twitter att hans positiva resultat följdes upp av tre raka negativa – vilket gjorde att han tilläts resa hem för att vara där i karantän.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-29
TournyttDylan FrittelliPGA TourTournytt
Scroll to Top