En lycklig Dustin Johnson kunde säkra seger nummer 21 och minst en seger de senaste 13 säsongerna // Foto: Getty Images

Tournytt

Dustin håller sviten vid liv

Har tagit minst en seger per säsong på PGA-Tour senaste 13 åren.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-29 Uppdaterad 2020-06-29

Dustin Johnson höll undan och vann Travelers Championship.

Och han såg dessutom till att det blev riktigt spännande på slutet på TPC River Highlands.

Dustin var två slag bakom ledande Brendon Todd inför slutronden, men efter tre raka birdies på hål 8, 9 och 10 hade han vänt till en tvåslagsledning.

När Todd sedan strulade till det ordentligt på hål 12, där han till slut fick kämpa i en trippelbogey, hade DJ plötsligt en till synes betryggande treslagsledning med sex hål kvar.

Ny tvåa i det läget var Kevin Streelman.

Men det skulle bli tajt på sluthålen även den här tävlingen.

Efter en drive out-of-bounds på relativt enkla par-femman 13 där Johnson dessutom höll på att sätta andra utslaget i vattnet, blev det lite darrigt. Hans utslag på korta par-fyra 15 räddades mirakulöst av ruffen i vattenkanten till vänster och DJ lyckades rädda par efter att ha tagit av sig om fötterna.

– Jag var inte så bra från tee idag men slaget på 13 var egentligen inte så dåligt. Jag pullade den lite grann och den rullade precis out. Jag visste att jag behövde en bra andraboll och lyckades rädda en bra bogey trots allt.

Efter att ledarbollen spelat klart hål 15 bröts spelet i ungefär en timme. När spelet kom igång blev det en bogey direkt på hål 16 och ledningen var bara ett slag inför de avslutande två hålen.

– Slog ett dåligt slag på 16 men är glad och nöjd över att jag lyckades hålla ihop slagen under de sista två hålen. Det var en konstig känsla att vinna utan publik på sista hålet men jag kände pulsen ändå, för mig spelar det ingen roll om det är en miljon människor eller inga.

Två raka par gav seger med ett slag före Streelman och två före Will Gordon och MacKenzie Hughes.

Det var hans 21:a viktoria på PGA-Tour i karriären och med det är han bäst sedan 2008 tillsammans med en viss Tiger Woods.

Johnson har dessutom nu den längsta sviten av säsonger med minst en seger med 13 säsonger. Bara Jack Nicklaus (1962-78) och Arnold Palmer (1955-71) har haft längre sviter med 17 raka segersäsonger var.

Enda svensken Henrik Norlander noterade 68 slag för fjärde raka ronden och slutade på delad 41:a plats. Det innebar att han klättrade från 91:a till 87:e plats på FedEx-listan.

För att se slutställningen, klicka på bilden nedan.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-29
TournyttBrendon ToddDustin JohnsonHenrik NorlanderKevin StreelmanMacKenzie HughesPGA TourTournyttWill Gordon
Scroll to Top