Brendon Todd leder Travelers Championship efter imponerande 97 procent fairwayträffar på tre ronder // Foto: Getty Images

Tournytt

Har missat en fairway på 54 hål

Todd visar vad fairwayträffarna betyder för scoren.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-28 Uppdaterad 2020-06-28

Brendon Todd är definitivt inte en av de mest långslående på PGA-Touren, inför veckan låg han på 222:a plats av 226 spelare i kategorin “Längd från tee”.

Men han träffar fairway.

Under veckans Travelers Championship har han träffat 41 av 42 möjliga fairways och den som han missade låg några decimeter ut i semiruffen.

Under tredje ronden träffade han alla fairways och gick runt på 61 slag.

Inför slutronden på TPC River Highlands är han två slag före Dustin Johnson, som i många stycken har en annan spelstil än Todd, lång från tee men kan då och då tappa precisionen med wedgarna och puttningen.

– DJ är skön att spela med. Han är lättsam och trevlig och visar inte så mycket känslor, jag hoppas att vi kan skapa en bra match därute, sa Todd efter sin tredjerond.

Just puttningen kan då och då ställa till det för Dustin, men den här veckan ser det annorlunda ut. Puttern som Johnson använder den här veckan är den tredje på lika många tävlingar och nu verkar han hittat rätt. Han tjänade 2,2 slag mot övriga fältet på väg mot 61 slag tredje dagen.

– Det kan ju alltid bli bättre och jag missade några bra chanser, men totalt sett rullade jag bollen riktigt bra och satte en hel del också.

Här är ett sammandrag av Johnsons tredjerond på 61 slag.

Bakom Todd (-18) och Johnson (-16) lurar Kevin Streelman (-15), MacKenzie Hughes (-14) och Bryson DeChambeau (-13).

Ledaren efter 36 hål, Phil Mickelson, föll tillbaks till en delad sjundeplats på 12 under par efter 71 (+1) slag på lördagen. Enda svensken Henrik Norlander delar 39:e plats, tolv slag bakom Todd.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-28
TournyttBrendon ToddBryson DeChambeauDustin JohnsonHenrik NorlanderKevin StreelmanMacKenzie HughesTournytt
Scroll to Top