Världsettan Rory McIlroy tycker att säkerhetsarbetet som PGA-Touren gör fungerar bra // Foto: Getty Images

Covid-19

McIlroy om att stänga PGA-Tour igen: “Löjligt”

Tycker inte att man ska drabbas av panik på grund av några positiva test.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-26

Efter den senaste tidens covid-19 fall på PGA-Touren har en del röster höjts om att det var för tidigt att starta om och att man möjligen borde stänga verksamheten igen.

Men världsettan, Rory McIlroy, har en annan uppfattning:

– Det har gjorts nästan 3 000 test och ungefär en kvarts procent har varit positiva. Ett par positiva test och vissa drabbas av panik och vill stänga ner vilket enligt mitt sätt att se på det är löjligt. Jag tycker att säkerhetsrutinerna har gått bra i stort sett och med några små förbättringar på vägen så tror jag att allt kommer att fungera bra.

För McIlroy har uppstarten sedan Charles Schwab Challenge bjudit på en delad 32:a plats och sedan en delad 41:a plats i RBC Heritage. Blygsamma placeringar med tanke på att han fram till dess haft åtta raka topp 5-placeringar på PGA-Touren.

Men själv ser världsettan de två veckorna som en framgång.

– Eftersom jag aldrig spelat Colonial tidigare och inte varit på Harbour Town på tio år så kändes de två veckorna som träningsveckor för mig. Och att gå ut och skjuta 65 på fredagen för att klara kvalgränsen och få två viktiga ronder till känns som en stor framgång för mig. Man kan inte alltid tänka att bra resultat är samma sak som framgång i det här spelet och i år ligger många stora tävlingar sent och det är dit jag siktar.

McIlroy inledde veckans Travelers Championship med 63 slag och en delad andraplats efter första ronden, tre slag bakom MacKenzie Hughes.

Se några av hans läckra slag i klippet här nedanför.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-26
TournyttCovid-19MacKenzie HughesPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top