Ken Comboy och Graeme McDowell lämnar återbud den här veckan efter Comboys bekräftade covid 19-smitta // Foto: Getty Images

Covid-19

G-Mac: “Jag flyger hem direkt”

McDowell hoppar av veckans tävling efter att caddien fått corona.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-24

Graeme McDowell har meddelat att han hoppar av veckans Travelers Campionship.

Detta efter att hans caddie sedan många år, Ken Comboy, testats positivt för covid-19. Eftersom duon spenderat mycket tid tillsammans senaste tiden, bland annat två långa bilresor, så väljer McDowell, trots att han ännu inte testat positivt själv, att lämna återbud den här veckan.

– För de andras säkerhet och min egen ska jag testa mig i morgon bitti (läs onsdag) och sedan tar jag ett privat flygplan hem till Orlando för att värdera om jag ska sätta mig själv i karantän för familjens skull, sa McDowell på tisdagskvällen, enligt Golfweek.

Comboy misstänker att han exponerats för viruset efter Charles Schwab Challenge för två veckor sedan då han tvingades flyga reguljärt i ett plan som han själv beskriver som fullpackat med människor.

Comboy beskriver sina symptom som milda med lite halsont och att han har svårt att känna lukter men att han i övrigt känner sig frisk.

McDowell testade sig under måndagen med negativt resultat men känner sig inte mentalt redo eller motiverad att spela den här veckan.

– Vi har suttit en bil tillsammans i många timmar och på något sätt är vi ett team och det känns som att har Ken smittan så har jag den. Det känns helt enkelt obekvämt och fel att spela just nu, sa McDowell.

Under tisdagen testades spelaren Cameron Champ positivt och blev den andra PGA Tour-spelaren att testa positivt efter Nick Watney, som testades positivt inför andra ronden av RBC Heritage.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-24
TournyttGraeme McDowellKen ComboyPGA TourTournytt
Scroll to Top