Nick Watney blev den första spelaren på PGA-touren att testa positivt för covid-19 sedan omstarten // Foto: Getty Images

Covid-19

Spelare på PGA-touren smittad av covid-19

Watney isolerad efter positivt test av covid-19.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-20

Inför andra dagens spel av RBC Heritage på Harbour Town kände sig Nick Watney lite hängig.

Han sökte vård och testades av touren för covid-19. Ett test som visade positivt resultat.

Därmed blev Nick Watney den första spelaren sedan PGA-touren startade om som testat positivt för viruset som spridits över världen de senaste månaderna. Sedan tidigare har fyra personer på undertouren Korn Ferry testats positivt.

Watney reste privat från förra veckans tävling och inte med det flygplan som PGA -touren ställde till spelarnas förfogande för att ta sig mellan tävlingsplatserna.

Inför veckans tävling testades 360 personer, inklusive Nick Watney, för Covid-19 och alla test var negativa. Watney är nu isolerad och PGA-touren spårar tillsammans med hälsomyndigheter alla som varit i kontakt med Watney, inklusive hans spelpartners första dagen, Luke List och Vaughn Taylor.

– Jag blev lite chockad men jag hoppas bara att Nick mår bra och blir frisk. Vi hade ingen nära kontakt överhuvudtaget under ronden och jag är inte orolig, berättade Taylor efter att ha fått beskedet om Watneys testresultat.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-20
TournyttCovid-19Luke ListNick WatneyPGA TourTournyttVaughn Taylor
Scroll to Top