Bryson DeChambeau behöver inte känna sig i skuggan av McIlroy när det gäller längd från tee // Foto: Getty Images

PGA Tour

McIlroy vill inte kopiera Bryson

Världsettan: Jag mår inte bra av att gå upp i vikt.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-19

Under sista ronden av förra veckans Charles Schwab Challenge spelade världsettan, Rory McIlroy, tillsammans med Bryson DeChambeau.

Amerikanen har gått upp närmare tio kilo i vikt det senaste året och i samma veva ökat sin svinghastighet rejält. DeChambeau snittade drygt 310 meter från tee på Colonial, ungefär 22 meter längre än McIlroy, som normalt sett är en av dem som slår längst på PGA-touren.

Inför veckans RBC Heritage på Harbour Town Golf Links, fick McIlroy en hypotetisk fråga om han skulle vilja öka 15 kilo i vikt och samtidigt få 20 mph i ökad svinghastighet ungefär som DeChambeau gjort.

Men McIlroy var inte intresserad av det fiktiva erbjudandet.

– Nej, jag känner mig som bäst när jag är lättare. Jag tycker om att känna mig smidig och det känns som att det ger mig lite mer hastighet. Jag vägde nog som minst inför säsongen, jag minns att jag vägde mig på Torrey Pines och vågen stannade på 70 kilo, ungefär hälften av Bryson just nu, skojade McIlroy.

Under första ronden av RBC Heritage gick McIlroy på 72 slag (+1) och han menade att spelet från avslutningsdagen av Charles Schwab Challenge höll i sig.

– Jag kände mig inte särskilt avslappnad utan missade min spoon vänster samtidigt som jag slog drivern höger. Börjar man bli det minsta tveksam från tee på en sån här bana så kan den bita dig ordentligt och jag ska ta mig till rangen en stund och se om jag kan få ordning på det till i morgon, sa McIlroy.

Bryson DeChambeau i sin tur visade att han även kan hantera kortare, knixiga banor och att hans form håller i sig. Han inledde med 67 slag (-4) och snittade blygsamma 268 meter från tee på Hilton Head där spelarna ofta väljer kortare klubbor på många hål.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-19
TournyttBryson DeChambeauPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top