Bryson DeChambeaus längdökning är enorm. Men Rickie Fowler ser ett potentiellt problem med sin landsmans svinghastighet. Foto: Getty images

PGA Tour

Fowler om Brysons förändring: ”Då kan det bli ett problem”

Bryson DeChambeau har ökat i vikt och slår därmed bollen betydligt längre än tidigare. Hans tourkollega Rickie Fowler är imponerad – men tror han kan stöta på problem.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-17

Golfens återkomst i och med Charles Schwab Challenge innebar många snackisar. Det största samtalsämnet av dem alla kanske var Bryson DeChambeu, som visade upp en enorm svinghastighet och enastående längd från tee.

Ett sätt att påvisa hans enorma förändring är att jämföra hans siffror från förra året på PGA Tour, då hans bollhastighet var 175,4 mph. Nu mättes amerikanens hastighet till 191 mph på första hålet av förra veckans tävling. Det är högre än de siffror Cameron Champ producerade 2019, som var den som vingade snabbast.

Amerikanen ledde tävlingen i ”intjänade slag från tee” på Colonial och DeChambeau meddelade att han nu spelar en driver med loftet 5,5° och att han under coronapandemins avbrott från tävlingsgolf ökat sin vikt med 20 pounds, mer än nio kilo.

 Rickie Fowler fick frågor om DeChambeaus vikt- och längdökning inför veckans RBC Heritage och han var definitivt imponerad, även om han är rädd att den ökade hastigheten kan ställa till problem.
– Det har varit otroligt imponerande att se vad han gjort senaste året sett till hans förvandling som skapat enormt mycket mer längd och hastighet, sa Fowler på Harbour Town GL.
– Men var blir det ett problem att ha för mycket bollhastighet, då spridningen blir för stor? Det måste finnas någon gyllene siffra där. Det är kanske runt 190 mph. Det är svårt att kontrollera en golfboll så den flyger rakt när du svingar runt 200 mph.

Kanske har Rickie Fowler rätt. Men än så länge är Bryson DeChambeau på rätt sida gränsen. Amerikanen var den som slog längst och tjänade mest slag från tee.
– Long drive-grabbarna har förstås enormt mycket hastighet men de träffar en av åtta drives. Det är siffror som inte fungerar så bra här på touren. Men Bryson är imponerande. Vi får se hur det går för honom, sa Fowler.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-17
TournyttBryson DeChambeauPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top