3M Open kommer att genomföras utan publik. Foto: Getty images

Jesper Johansson

Ytterligare PGA Tour-tävling utan publik

De tråkiga nyheterna för golfpubliken fortsätter. Ytterligare en tävling meddelar nu att den kommer ske utan åskådare.

Text: • 2020-06-16

Memorial Tournament i mitten av juli ska enligt planen tillåta 8 000 åskådare per dag. Senare ska PGA Championship spelas, som nu ryktas bli av helt utan åskådare.

Dessförinnan ska också 3M Open spelas, och inte heller den kommer ha publik.
Det är klart efter att tävlingen skickat ut ett pressmeddelande där de skriver:
”3M Open på TPC Twin Cities kommer inte spelas med publik i enlighet med de nuvarande reglerna uppsatta av Minnesota på grund av Covid-19”.

”Välmåendet i Blaine och de omkringliggande områdena är det viktigaste för oss. PGA Tour, 3M Open och 3M Open Fund kommer att arbeta tillsammans med lokala, statliga och nationella organisationer för att säkerställa hälsan hos spelare, caddies och nödvändig personal som kommer att tillåtas på området under tävlingen.”

Förra helgen spelades den första PGA Tour-tävlingen sedan coronapandemins utbrott. På Colonial Country Club spelades tävlingen och ingen spelare, caddie eller nödvändig personal visade positiva resultat för viruset, vilket förstås är bra. Men PGA Tour-chefen Jay Monahan sa efteråt att han trots det längtar tills publiken kommer tillbaka.
– Att inte ha fansens jubel, att se spelarna påverkas när de gör birdies utan att det hörs från publiken. Jag menar, det är verkligheten just nu.
– Men jag, som ett stort fan av sporten, kan fortfarande känna intensiteten och jag tror att andra supportrar också kan göra det, sa Monahan efter helgens tävling i Fort Worth, Texas.


Text: • 2020-06-16
TournyttJay MonahanPGA TourTournytt
Scroll to Top