Justin Rose och hans fru Kate har startat en damserie i England och nu har prispengarna dubblats. Foto: Getty images

Tournytt

Rose damtävlingar dubblar prispengen med hjälp från utrustningsjätte

Den engelska damgolfen får ytterligare hjälp. Nu har Justin och Kate Rose fått sina prispengar matchade av American Golf.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-15

Justin Rose meddelade i förra veckan att han och hans fru, Kate, donerar 35 000 pund till en serie av damtävlingar i England som spelas i sommar. Serien tävlingar ska heta Rose Ladies Series och redan nu står det klart att stjärnor som Charley Hull, Bronte Law och Laura Davies ska delta i tävlingarna.

Som en skön bonus skriver nu The Telegraph att företaget American Golf skänker lika mycket pengar som Rose stiftelse ska göra. På grund av detta har golfserien utökat med ytterligare en tävling för att nu vara åtta. Den första spelas på Brockenhurst Manor och inleds på torsdag.

LÄS MER: Justin Rose sponsrar brittisk damgolf

Det är redan klart att banorna tävlingarna ska spelas på inte tar någon avgift för att de används. Det står också klart att Sky Sports ska sända tävlingarna, vilket är ett välkommet tillskott till många damspelare som är beroende av TV-tid på grund av sina sponsoravtal.
– Jag är så glad att American Golf har beslutat att gå med mig och Kate för att supporta damgolfen. De kontaktade oss för att se vad de kunde göra för att hjälpa Rose Ladies Series och vi kan inte tacka dem nog, säger Rose i en intervju med The Telegraph.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-15
TournyttEuropean TourJustin RosePGA TourTournytt
Scroll to Top