Patrick Reed med pokalen efter sin WGC-seger 2014. President Donald Trump applåderar i bakgrunden. Foto: Getty images

PGA Tour

Patrick Reed närmar sig topp-5 i världen – som han själv ansåg sig vara 2014

Den första rankinguppdateringen sedan coronapandemins utbrott är nu publicerad.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-15

Det är den 9 mars 2014 och Patrick Reed har precis lyckats vinna WGC-Caddilac Championship. På Doral, i Miami, lyckades amerikanen vinna med ett slag före spelare som Dustin Johnson, Matt Kuchar och Francesco Molinari.
Efteråt var det dags för presskonferens och den då 24 år gamla Reed förklarade för den samlade mediekåren:
– Jag är en av världens fem bästa spelare. Jag har bevisat det.

Patrick Reed var rankad 20 i världen efter segern. Han har heller aldrig varit rankad topp-5 i världen. 2016 var han rankad sjua. Den platsen har han faktiskt haft i sin ägo från och till. Men högre har han aldrig kommit. Ja, fram till nu då.

För efter att ha slutat delad sjua i helgens Charles Schwab Challenge är Masters-vinnaren nu rankad sexa i världen – bara en plats ifrån den han för sex år sedan sa var hans.

Andra spelare som klättrade på rankingen var bland andra Xander Schauffele som slutade delad trea. Han är nu rankad tia i världen. Andra spelare i toppen som klättrade är Bryson Dechambeau (nu plats 12) och Gary Woodland, som klättrade till plats 17.

Här är toppen av ledartavlan:

För oss svenskar var helgens golf inte mycket att hänga i granen. Alex Norén var den ende blågule spelaren som befann sig på Colonial Country Clubs greener och fairways under helgen. Sista varvet blev det dock 76 slag, sex över par, vilket innebar att han tappade till en delad 60:e-plats. Det gjorde att han också föll på världsrankingen.

Här är svensktoppen:


Text: Jesper Johansson • 2020-06-15
TournyttPatrick ReedPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top