Det blev inte den avslutningsrond som världsettan, Rory McIlroy, hoppades på // Foto: Getty Images

Tournytt

Faldo: “McIlroy har ingen plan B”

McIlroys svaga avslutning bröt hans fina svit av placeringar.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-15 Uppdaterad 2020-06-15

Många förväntade sig att den nordirländske världsettan, Rory McIlroy, skulle blanda sig i slutstriden under avslutningen av Charles Schwab Challenge.

Inför slutronden på Colonial CC var McIlroy bara tre slag bakom ledande Xander Schauffele, men världsettan började slutronden dåligt och sedan blev det bara värre. Till slut landade McIlroy på 74 slag sista ronden och föll till en delad 32:a plats.

Sexfaldige majorsegraren och tv-experten Sir Nick Faldo var förbryllad över McIlroys svaga avslutningsrond.

– Jag vet inte vad det beror på och kan bara gissa men det känns som att när saker inte går som planerat så har han ingen plan B, inget sätt att ta sig runt det, utan frustrationen bara växer, sa Faldo under sändningen.

Världsettan själv kommenterade slutronden så här:

– Jag fick en dålig start och missade ett par slag på helt fel ställen. Det blåste lite mer och missarna blev mer ödesdigra, tyvärr gjorde jag en dålig förstania och det tog mig ur segerstriden. Jag kämpade ändå hela vägen och gick ett par under sista nio.

McIlroy hade innan pausen på grund av coronapandemin en fantastisk serie av placeringar och var inte utanför topp-fem på sina sju starter på PGA-touren. Sviten innehöll dessutom en seger i WGC-HSBC Champions.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-15
TournyttNick FaldoPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top