Xander Schauffele jagar sin femte seger på PGA-Touren och leder efter tre ronder av Charles Schwab Challenge // Foto: Getty Images

Tournytt

Schauffele leder med ett slag på Colonial

Amerikanen jagas av en mängd toppspelare inför slutronden.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-14 Uppdaterad 2020-06-14

Första veckan på PGA-touren efter uppehållet på grund av coronapandemin ser ut att få en dramatisk söndagsavslutning.

Inför slutronden av Charles Schwab Challenge finns inte mindre än 14 spelare inom tre slag i toppen. Xander Schauffele har visserligen ett slags ledning men den 26-årige amerikanen har hittills aldrig lyckats vinna då han haft ledningen efter 54 hål.

Alla hans fyra segrar har kommit då han jagat bakifrån inför slutronden.

Schauffele avslutade tredje ronden med en birdie som gav honom ett slags ledning på 13 under par. På delad andra plats finns bland andra Gary Woodland, Jordan Spieth och Justin Thomas.

– Det ser ut ungefär som jag förväntade mig på ledartavlan med många som är spelsugna efter uppehållet.

Som bekant finns ingen publik under de första tävlingarna nu när PGA-touren startar upp igen men det är ingenting som stör Schauffele.

– Nej, jag är en ganska tyst kille och jag brukar inte vara den typen av spelare som väcker känslor hos publiken. Det är ungefär som att spela med polarna hemma, man kan gå och peppa sig själv och fokusera på jobbet.

Enda svensken som är kvar i tävlingen, Alex Norén, delar 33:e plats inför avslutningsronden, sju slag bakom ledande Schauffele.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-14
TournyttAlexander NorenGary WoodlandJordan SpiethJustin ThomasPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top