Brooks Koepka är återställd från knäskadan och har hittat svingen igen. Foto: Getty images

Tournytt

Koepka helt återställd efter skadan: ”Jag är tillbaka”

Brooks Koepka har använt coronapandemin till sin fördel. Forne världsettan har tränat hårt och är nu tillbaka från sin knäskada.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-11

Brooks Koepka är med i veckans Charles Schwab Challenge. Forne världsettan är en av spelarna som själv anser att han tjänat på coronapandemins utbrott. I en tid av elände fick han nämligen möjligheten att vila, läka, och hitta den där magiska bollträffen som för honom resulterat i bland annnat fyra majorsegrar.

Efter att ha dragits med en besvärlig knäskada beslutade sig Brooks Koepka för att i höstas operera. Sedan dess har möjligtvis smärtan försvunnit. Problemet var bara att svingen inte var sig lik därefter.
Under kalenderåret 2019 har Koepka spelat tre tävlingar. I dem har han en missad cut, en delad 47:e plats och en delad 43:e plats som bäst. Utöver det lyckades han dessutom slå sitt rekord över högst antal slag på touren, då han i Arnold Palmer Invitational gick runt på 81 slag.
– Jag hade tur. Coronapandemin var definitivt till min förde, jag kunde på något sätt se över hur jag låg till, få knät att bli starkare. Knät är helt återställt nu. Jag har också nu kunnat få svingen så jag vill ha den. Jag är tillbaka i de processer jag var i innan skadan, sa Koepka inför veckans Charles Schwab Challenge.
– Det här förde något gott med sig för mig, ingen tvekan om det, och jag är exalterad över att se vad som väntar framöver.

De senaste veckorna har Brooks Koepka tränat hårt för att hitta spelet och inför återstarten av PGA Tour säger amerikanen att det mesta känns betydligt bättre än det gjorde tidigare i år. Senast han spelade var den där första ronden av Players Championship och sedan dess har mycket hänt med svingen.
– Jag började redan då att hitta tillbaka. Men nu är det miljoner gånger bättre. Svingen är i en fin position. Jag kontrollerar bollflykten, kontrollerar spinnen och längden. Puttningen är bra, närspelet också. Jag är som en ny person, ärligt talat.
– Så som jag kan röra mig just nu är betydligt bättre än det var för tre månader sedan, det ska bli väldigt kul att spela nu, sa Koepka.

Brooks Koepka spelar de första två varven med de enda två spelarna som rankas högre än honom: Rory McIlroy och Jon Rahm. Kanske är det här startskottet på amerikanens jakt på tronen – positionen som världsetta.
– Jag håller koll på vad Rory (McIlroy) gör. Att åter bli världsetta är målet. Det är hela poängen med att spela golf, att vara den bästa.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-11
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top