Tester har genomförts på PGA Tour och Korn Ferry Tour inför veckans återuppstart av spelet. Foto: Getty images

PGA Tour

Fyra personer testades positivt för corona

PGA Tour och Korn Ferry Tour har genomfört Covid-19-tester och fyra personer visade sig vara smittade.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-11

PGA Tour och Korn Ferry Tour ska i dag, torsdag dra igång. Men för att det ska ske måste spelare, caddies och annan viktig personal testas för Covid-19. Det är nu gjort och av de 1 559 testen som genomfördes var det fyra personer som testades positivt för viruset.

Alla fyra spelarna håller till vardags till på Korn Ferry Tour, som i veckan spelar på TPC Sawgrass. Enligt touren var det en spelare som testades positivt och tre caddies. Alla de positiva testen gjordes innan de hann resa till spelplatsen.

Test har också genomförts inne på själva spelområdena. 487 tester har genomförts på Colonial Country Club och inget test var alltså positivt.
– Vi är definitivt nöjda med resultatet, men om det är något man lärt sig de senaste 90 dagarna är det att man måste ta ett steg i taget framåt. Vi har tagit några viktiga steg nu, säger Jay Monahan, PGA Tour-chefen.
– Men nu är alla samlade inom ett område. Så nu måste vi arbeta ännu mer för att få våra caddies och spelare att befinna sig i vår lilla bubbla.

Charles Schwab Challenge inleds alltså i dag, torsdag. Två svenskar är med – Alex Norén och Henrik Norlander. Utöver dem är 16 av världens 20 högst rankade med och tävlar i Fort Worth, Texas.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-11
TournyttKorn Ferry TourPGA TourTournytt
Scroll to Top