George Floyds död ska uppmärksammas på de amerikanska tourerna i veckan. Foto: Getty images

PGA Tour

PGA Tour uppmärksammar George Floyd med tyst minut

Starttiden 8:46 kommer inte att användas av någon amerikansk tour i veckan. Anledningen är att man då istället ska reflektera över det som skedde George Floyd och hylla "Black Lives Matter"-rörelsen.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-10

För första gången på nästan tre månader ska vi få se en PGA Tour-tävling i veckan. Som en av de första amerikanska sporterna att starta efter coronapandemin räknar man med ett stort antal TV-tittare. Touren har därför beslutat sig för att uppmärksamma ”Black Lives Matter”-demonstrationerna som pågår över hela USA.

”Som en del av vårt försök at förhöja rösterna och det arbete som görs för att få slut på rasism och social orättvisa, har touren blockerat starttiden 8.46. Inga spelare kommer att starta den tiden på varken Colonial Country club (Charles Schwab Challenge) eller TPC Sawgrass (Korn Ferry Tour Challenge), då 8.46 har blivit en universell symbol för den rasistiska orättvisan som de afroamerikanska medborgarna möter”, skriver touren på sin hemsida.

8.46 kommer en tyst minut att hållas. Spelare inne på området uppmanas då ta ett avbrott från vad de gör för att visa att de står bakom tourernas arbete för att bekämpa orättvisor och rasism.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-10
TournyttKorn Ferry TourPGA TourTournytt
Scroll to Top