Evian Championship kommer inte att spelas i år. Jin Young Ko blir regerande mästare i två år. Foto: Getty images

Evian Championship

Majortävlingen inställd – risk i samband med resa

Evian Championship kommer inte att spelas i år.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-09

LPGA kommer inte att spela alla fem majortävlingar i år. Evian Championship har nämligen ställts in. Som vi vant oss vid är det coronaviruset som ställer till det. I ett pressmeddelande skriver Evian och LPGA skriver i ett pressmeddelande att risken är för stor då resande till Frankrike skulle ske från både USA och Asien. Om tävlingen skulle bli av hade 120 spelare från 30 olika länder samlats i staden Evian, precis intill Genève-sjön.
– Jag har varit otroligt imponerad över alla som arbetat med Evian Championship. De har jobbat så hårt för att vara värd för den här globala tävlingen trots de uppenbara hindrena. De vet att en så stor tävling som Evian är viktigare än någonsin, speciellt då LPGA Tour-säsongen minskat i antal starter på grund av Covid-19. Jag vet att det var ett tufft beslut för alla inblandade, men det är ett beslut som vi var tvungna att ta på grund av de restriktioner som finns, säger Mike Whan, LPGA-chefen i ett pressmeddelande.

Mike Whan säger också att det är en besvikelse att en majortävling inte blir av men att han ser fram emot tävlingen kommande år.
– Vi ser fram emot att vara tillbaka på berget i Evian nästa år och en lång tid framöver.

LPGA Tour ska återstarta 23 juli med Marathon Classic. I dagsläget har 24 av tourens 34 tävlingar påverkats av pandemin. 12 tävlingar har ställts in, 13 har ändrat datum.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-09
TournyttEvian ChampionshipTournytt
Scroll to Top