Augusta National Golf Club har köpt ett större markområde nordväst om klubbens nuvarande tillgångar. Foto: Getty images

The Masters

Augusta National fortsätter expandera – köpt shoppingcenter

Ekonomiska tillgångar har Augusta National gott om. Markområdet är desto mindre. Men det finns ju en enkel lösning...

Text: Jesper Johansson • 2020-06-05

Augusta National vill expandera klubbens markområde. Vid flera tillfällen har vi skrivit om hur den ultraprivata golfklubben köpt upp mark i närliggande områden till klubben.

LÄS MER: Augusta National fortsätter växa

Nu rapporterar Augusta Chronicle att klubben köpt ytterligare fastigheter och den här gången var det en hel del kvadratmeter som bytte ägare.

Ett shoppingcenter i närheten har köpts för 26 miljoner dollar, ungefär 240 miljoner kronor.
National Hills Shopping Center är belägen nordväst om klubbens egendom och ligger bara några hundra meter från huvudingången till klubben (Magnolia Lane). Totalt handlar det om sex hektar mark som köpts. Vad de ska använda marken till är oklart.

Totalt har klubben de senaste 20 åren köpt upp 445 hektar, enligt Augusta Chronicle. Bland annat har nu tre olika köpcenter köpts. På en del av det köpta området har man byggt en TV-by för journalister och för att hantera transporter till och från klubben har man byggt en tunnel under Washington Road.

Augusta Chronicle skriver också att klubben under våren köpt fastigheter på klubbens sydvästra sida för 2,2 miljoner dollar – ungefär 20 miljoner kronor.

Augusta National har köpt det inringade, gulmarkerade, området.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-05
TournyttAugusta NationalPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top