Spelarna på European Tour kommer inte bara tala in i en mikrofon i intervjuer framöver. Även under ronden ska de bära mikrofon. Foto: Getty images

Tournytt

Spelare med mikrofon på ET?

Testing, testing! Snart kan vi få se spelare på TV och dessutom höra vad de säger.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-29 Uppdaterad 2020-05-29

En av de saker som gjorde söndagens The Match så intressant var att vi fick höra mycket av vad spelarna pratade om. Kanske är det därifrån som European Tour-chefen Keith Pelley hittat på sin senaste idé.

För till BBC säger kanadensaren att spelarna i featured groups på European Tour framöver kommer att bära en ”mygga”, en liten mikrofon.
Från och med sista veckan i juli kommer Euroepan Tour starta med en ”UK Swing”, vilket innebär att de sex första tävlingarna ska spelas inför stängda dörrar. Men publiken kan alltså ändå få en härlig upplevelse, om så via TV-apparaten.
– Covid-19 tillåter dig att göra saker lite annorlunda. Det gäller att vara så kreativ man bara kan när du ska spela utan publik, säger Pelley till BBC.
– Det hänger på hur öppen du är, hur kreativ du är och hur spelarna hanterar förändring. Det är nu dags för att att göra något helt annorlunda.

Sedan Keith Pelley blev ansvarig för European Tour har golftouren genomfört flera förändringar. Nya tävlingsformat och annat har gjort att ET ska bli mer underhållande. Nästa steg är alltså mikrofoner under tävling. Spelarna kommer dock tillåtas säga nej till att bära en mygga men enligt Pelley ska det inte vara ett problem.
– När man haft en sladdlös mikrofon på sig i tävling och det inte har påverkat dig på något sätt så kommer det att bli vardag, säger Pelley.

LÄS MER: European Tour presenterar nya schemat


Text: Jesper Johansson • 2020-05-29
TournyttEuropean TourKeith PelleyTournytt
Scroll to Top