Phil Mickelson är inte främmande för att bära mikrofon även under vanliga tävlingar // Foto: Getty Images

Tournytt

Den nya tourgolfen – mikrofoner på alla spelare?

Snart kanske vi kan höra spelarnas konversationer även vanliga tävlingsveckor.

Text: Martin Strömberg • 2020-05-28

Efter välgörenhetsmatcherna de senaste två veckorna höjs nu vissa röster som tycker att spelarna borde bära mikrofoner även när PGA-touren drar igång igen inför tomma läktare i och med Charles Schwab Challenge den 11 juni.

Basketprofilen Charles Barkley var en del av produktionsteamet när Tiger Woods och Peyton Manning besegrade Phil Mickelson och Tom Brady i söndags. Barkley tror att golfen måste våga sticka ut näsan lite när man ska sända golftävlingar utan publik.

– Om det ska bli bra sändningar och om man vill ha bra tittarsiffror så tycker jag att man borde överväga att sätta mikrofoner på spelarna, sa Barkley i den amerikanska tv-showen The Dan Patrick Show i tisdags.

Phil Mickelson sa i samma program att han inte är främmande för att testa, men att han inte är säker på att det kommer att bli lika spännande konversationer mellan en caddie och en spelare som det var under välgörenhetsmatchen senast.

– Det blir ju en annan typ av samtal när du spelar ihop med en partner än med en caddie. Om du spelar en riktig tävling och slåss om segern så blir det en annan typ av samtal men jag tror fortfarande att det kan ge tittarna en hel del, tror Mickelson.

Återstår att se vad PGA Tour tycker om idén när man startar upp verksamheten igen om två veckor.


Text: Martin Strömberg • 2020-05-28
TournyttCharles BarkleyPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top