Ska Tiger Woods vara kapten för USA:s Ryder Cup-lag 2022? Kevin Na kan ha försagt sig i en intervju. Foto: Getty images

Tiger Woods näste Ryder Cup-kapten?

Kevin Na är på jakt efter en plats i Ryder Cup 2022. När han berättade det nämnde han också en potentiell kapten till matchen i Rom. Ingen mindre än Tiger Woods.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-26 Uppdaterad 2020-05-26

I höst ska Ryder Cup spelas på Whistling Straits, om inte coronapandemin vill annat. Padraig Harrington ska vara kapten för det europeiska laget. Steve Stricker ska leda amerikanerna, som vill ha tillbaka trofén efter att ha blivit utklassade av Europa på Le Golf National 2018.

Många slag ska slås fram till dess. Mycket kan hända. Trots det cirkulerar nu ett rykte att Tiger Woods ska vara kapten för USA i matchen som spelas i Rom 2022.

Källan är Kevin Na. Amerikanen gjorde en intervju med Sky Sports då han berättade att han sina framtida mål.
– Jag vill kvalificera mig för Ryder Cup 2022 i Italien och jag tror att Tiger Woods ska vara kapten.

När Na fick en följdfråga tog han snabbt tillbaka sitt uttalande, och utvecklade.
– Jag har hört rykten. Startar jag ett rykte nu? Förlåt. Jag kanske inte ska säga någonting. Jag kommer inte berätta vem jag hört dem från men det var inte från Tiger Woods. Det var från en av hans vänner.

Att Tiger Woods ska vara kapten 2022 är inget långskott direkt. Amerikanen ledde trupperna i Presidents Cup förra året, då som spelande kapten. Som det ser ut just nu är han den åttonde och sista spelaren i USA:s lag att ta en automatisk plats i matchen som spelas i september.

Kevin Na är på samma lista placerad 28.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-26
TournyttKevin NaPGA TourTournytt
Rulla till toppen