Snart kommer vi se proffsgolf igen. Och alla får vara med, oavsett var de bor. Foto: Getty images

Tournytt

Grönt ljus för världens proffsgolfare att åka till USA

Snart ska proffstourerna i USA starta upp igen. Lagom till det har Homeland Security skrivit på ett avtal som tillåter spelare utanför USA att resa in i landet.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-26

Det är mindre än tre veckor kvar till dess PGA Tour återupptar sina ordinarie tävlingar. Charles Schwab Challenge inleds 11 juni och tävlingen förväntas ha ett startfält bättre än någonsin, då många spelare som i vanliga fall inte skulle delta i tävlingen nu kommer vara med.

Lagom till återstarten har nu amerikanska Homeland Security skrivit på ett papper som gör att inresor till landet kan undantas – om det är till USA:s egna intresse. Enligt avtalet kommer nu personer från Kina, Storbirtannien, Irland, Iran och de 26 europeiska länder som ingår i Schengen få resa in i landet – så länge det är för den amerikanska nationens vinning.

En sådan person är exempelvis en professionell golfare.
– Sportevent ger en stor, nödvändig, ekonomisk vinning men vad som är lika viktigt är att ge ett område stolthet och nationell stolthet. I dagens samhälle behöver amerikaner sin sport. Det är dags att öppna upp ekonomin och det är dags att få våra professionella atleter tillbaka till arbetet, säger Homeland Securitys sekreterare, Chad F Wolf, i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innebär att båda PGA- och LPGA Tour-spelare får åka in i landet. Det nya avtalet innebär också att personal av olika sorter kommer vara tillåtna att åka in, såsom caddies och andra viktiga personer.

Hur många spelare från alla länder som kommer att delta i de första tävlingarna återstår dock att se. Lee Westwood, som är bosatt i England, har tidigare sagt att han inte är intresserad av att först sitta i två veckors karantän innan han spelar två tävlingar, för att därefter sitta i karantän ännu en gång.
– Det är sex veckor för två tävlingar och för mig är det inte värt det, har Westwood sagt.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-26
TournyttLee WestwoodLPGA TourPGA TourTournytt
Scroll to Top