Lee Westwood har svårt att få ihop schemat under sommaren. Foto: Getty images

Coronapandemin

Westwood kan tvingas skippa major

Två veckor i karantän är kravet för att få resa in till USA. Det gör att spelare bosatta utanför det stora landet i väst kommer få problem.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-22

Precis som alla andra golfproffs är Lee Westwood exalterad över att vi snart får se proffsgolf igen. Veteranen har haft ett bra år inledningsvis och vann i vintras Abu Dhabi HSBC Championship. Den segern innebar att engelsmannen tog sig in topp-50 i världen. Det kommer med sina fördelar.

På grund av sin ranking får nämligen Westwood spela de två inledande tävlingarna på PGA Tour. Först ut är Charles Schwab Challenge, därefter spelas RBC Heritage.

Men kommer han verkligen spela?
Till Golf Channel säger nu Westwood att tävlingarna möjligtvis spelas utan honom. Detta då restriktionerna för internationella resor gör det för krångligt.
–  Som det ser ut just nu kommer jag inte att spela dem. Jag vill inte lämna hemmet två veckor innan, sitta i karantän, spela två tävlingar och sedan komma tillbaka hit och sitta i karantän igen.
– Det är sex veckor för två tävlingar. Det är inte värt det. Och det är inte heller värt att ta risken om alla tror att den typen av restriktioner behövs. Jag känner inte att golf är så viktigt, säger Westwood.

Karantänstiderna ser också ut att ställa till det för Westwood senare i år. Han ska nämligen vara värd för tävlingen British Masters, som spelas 30 juli–2 augusti. Veckan efter är det dags för PGA Championship på Harding Park i San Francisco att spelas. Det innebär att han inte kommer kunna spela majortävlingen med dagens karantän-regleringar.
Text: Jesper Johansson • 2020-05-22
TournyttLee WestwoodPGA TourTournytt
Scroll to Top