Henrik Stenson är hemma i Sverige igen och har fullt fokus under 2020 på de stora tävlingarna // Foto: Getty Images

Tournytt

Stenson hemma i Sverige – nystartar säsongen i juli

Kommer att återuppta säsongen antingen i Memorial eller FedEx St Jude Invitational.

Text: Martin Strömberg • 2020-05-22

Vår högst rankade svenska spelare väljer att avstå från de första tävlingarna när PGA-touren startar upp igen med Charles Schwab Challenge på Colonial i Texas den 11 juni.

Istället flög Henrik Stenson, rankad 32:a i världen, hem till Sverige där han landade i onsdags.

Nu väntar en period i Sverige för Henrik med familj och vänner och om allt fortlöper enligt planerna gör han sin första start efter coronauppehållet i WGC FedEx St Jude Invitational på TPC Southwind med start den 30 juli.

Stenson berättar själv för svenskgolf.se hur ser på resten av 2020.

– Med reserestriktionerna så fungerar ju ingen pendling till Sverige under sommaren så jag tar lite tid i Skåne nu istället, avvaktar och ser hur allting flyter på under uppstarten, och siktar på att spela WGC och PGA Championship. Det ser ju ut att kunna bli 14 dagar ensam på Lake Nona inför de tävlingarna om inte de nuvarande reglerna ändras, säger Stenson.

Men om reglerna med karantän ändras så att man kan åka direkt från Sverige in i USA och tävla med en gång, så kan Stenson också tänka sig att åka över och spela redan i Memorial Tournament på Muirfield Village, den 16-19 juli och/eller 3M Open på TPC Twin Cities mellan 23-26 juli.

Stenson har bara spelat 2 av 22 möjliga tävlingar under innevarande säsong och hur man än vänder och vrider kommer 2020 att bli sönderhackad och decimerad.

– Jag var ju precis på väg in i min busy period när allt avbröts så jag har ju små möjligheter att ta mig till slutspelet. Om Ryder Cup och övriga majors kommer att spelas så är det ju under dem man vill vara på G. Jag kommer att spela mer på PGA-touren och mindre på Europatouren under hösten som det ser ut nu.

Som planerna ser ut nu ligger US Open och Ryder Cup i september medan Masters är tänkt att spelas i mitten av november.


Text: Martin Strömberg • 2020-05-22
TournyttHenrik StensonPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top