Adam Scott kommer inte delta i de första tävlingarna på PGA Tour, då han anser att säkerheten inte håller tillräckligt hög nivå. Foto: Getty images

Tournytt

Scott väntar med att spela proffsgolf

På grund av bristande säkerhet kommer Adam Scott att avstå från deltagande de första veckorna PGA Tour är tillbaka.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-22

Det är inte alla golfproffs som kommer att delta i de första två tävlingarna på PGA Tour. Engelsmannen Lee Westwood kommer att stanna hemma i Europa, då de två tävlingarna skulle innebära sex veckors totalt resande, med karantäntider.

En annan spelare som inte heller kommer att delta de första två tävlingarna är Adam Scott. Han är dock inte hindrad av karantän-problematiken. Han är däremot skeptisk till PGA Tours corona-säkerhet.
– De är relativt noggranna, men min initiala reaktion var överraskning över att det inte var tightare än det är. Vad som oroar mig är det touren säger om att en- till tvåtimmarstest ska komma. Det vill man ha på plats redan innan man drar igång, säger Scott till Australian Associated Press.

Forne världsettan är också oroad över att endast salivtester kommer göras på spelare, caddies och andra viktiga personer. För att få tävlingen att spelas, då de bara ska kontrollera de som på plats visar upp något onormalt när de mäter temperatur och svarar på andra frågor.
– Så en person utan symptom kan alltså spela och verka i turneringen. Om de inte visar symptom och jag helt plötsligt blir sjuk kommer jag först och främst bli diskvalificerad från tävlingen, sedan kommer jag att isoleras i den staden i två veckor. Jag skulle bli lite irriterad om det hände…

PGA Tour planerar att återuppta sitt spelande 11 juni.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-22
TournyttAdam ScottPGA TourTournytt
Scroll to Top