Publiken på Augusta National kan i höst vara mindre än den brukar vara. I alla fall om man ska lyssna på den amerikanska presidenten. Foto: Getty images

Tournytt

Trump uttalar sig om The Masters-publiken: ”Lite konstigt”

Donald Trump gästade den amerikanska sändningen av söndagens välgörenhetsmatch. Väl där pratade han om publikstorleken på årets sista major.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-18 Uppdaterad 2020-05-18

Mitt under söndagens golfmatch för välgörenhet fick Donald Trump TV-tid. Den amerikanske presidenten ringde in för att snacka om golf. Det blev till störst del politiska kommentarer men han kom faktiskt med en nyhet inom golfvärlden. Donald Trump siade nämligen i hur stor publiken på Augusta National kommer att vara i höst.

Den klassiska majortävlingen har flyttats fram från april till mitten av november. Det är förstås mycket som kan hända till dess. Men Donald Trump tror sig veta att tävlingen ska spelas och den ska spelas med publik. Även om det kommer vara ett begränsat antal patrons innen på de heliga golfmarkerna.
– Det kommer bli lite konstigt. Det kommer att vara lite färre i publiken än i vanliga fall. Men det kommer bli kul att se tävlingen spelas, sa Trump när han ringde in till sändningen.

Augusta National har inte nämnt något gällande hur stor publik som kommer få befinna sig på golfbanan under majortävlingen. PGA Tour har också beslutat att tourens fyra första tävlingar ska spelas utan publik. Därefter är det oklart om åskådare ska få se golfen på plats eller om det är via TV-apparaten som gäller.

Donald Trump sa också att det är viktigt för ”vårt lands psyke” att live-sport åter visas på TV. Han sa också att han så snart som möjligt vill återgå till det normala.
– Vi vill ha stora, stora arenor fullsatta med människor. Det är dock inte realistiskt inom en snar framtid. Men man vet aldrig. Saker kan ändras snabbt, sa Trump.

Välgörenhetsmatchen under söndagen vanns av Rory McIlroy och Dustin Johnson. Duon vann efter ett särspelshål som avgjordes genom en “närmast flagg”-tävling.

LÄS MER: En skinsmatch med flera vinnare


Text: Jesper Johansson • 2020-05-18
TournyttDonald TrumpPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top