Världsettan, Rory McIlroy, saknar golfen och kommer att spela så mycket han kan resten av säsongen // Foto: Getty Images

PGA-touren

Världsettan spelsugen: “Ska spela allt”

Rory McIlroy siktar på att fylla sitt spelschema så mycket det bara går under 2020.

Text: Martin Strömberg • 2020-05-14

PGA-touren har pausat sedan den 12 mars, då The Players Championship bröts efter första ronden.

Nu på söndag ska världsettan Rory McIlroy spela en välgörenhetsmatch tillsammans med Dustin Johnson mot Rickie Fowler och Matthew Wolff, och efter den planerar McIlroy att spela så mycket golf det går under resten av 2020.

– Det ser ju ut som att det blir ett späckat schema när tävlingarna väl kommer igång och under sommaren och hösten är det många stora tävlingar. Man måste vara redo och vass direkt och för min del blir det plattan i mattan hela säsongen och försöka få in så mycket golf som möjligt under året, berättade McIlroy under en telefonkonferens inför helgens välgörenhetsmatch.

Nordirländaren berättade att han saknar tourlivet och framförallt sakerna runtomkring själva golfen.

– Jag saknar allt snack i omklädningsrummen och kamratskapet som andra människor inte ser. Jag saknar helt enkelt att träffa människor och naturligtvis också känslan av att tävla och att vara med och slåss om segern i tävlingar.

PGA-touren planerar att starta upp igen i och med Charles Schwab Challenge på Colonial CC den 11-14 juni och räkna med att världsettan kommer att finnas på plats där samt i de efterföljande RBC Heritage (18-21/6) samt Travelers Championship (25-28/6).

Och han är inte orolig över säkerheten. PGA-touren presenterade en hälso-och säkerhetsplan under onsdagen som McIlroy litar på.

– Om alla följer riktlinjerna och rekommendationerna så känner jag mig inte orolig över logistiken. Det känns som att PGA-touren har en robust plan över hur tävlingarna ska arrangeras, säger McIlroy.


Text: Martin Strömberg • 2020-05-14
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top