Spelarna på PGA Tour får leva under par ett år till. Foto: Getty images

Tournytt

PGA Tour-spelarnas glädje: ingen tappar kortet

För de PGA Tour-spelare som känner sig ur form eller som dras med skadeproblem finns det nu anledning att andas ut. Alla behåller sitt kort till kommande säsong.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-04

PGA Tour och undertouren Korn Ferry Tour har båda tvingats stoppa alla tävlingar på grund av coronapandemin. På grund av detta kommer också kvalifikationerna till tourerna att stoppas.

Det är Golf Channel som skriver att ingen spelare på PGA Tour riskerar att förslora sitt kort i och med säsongen 2019–2021. Dessutom kommer bara ett fåtal spelare från Korn Ferry Tour att ta en plats på den större touren. Detta har tourerna kommit fram till efter att ha vridit och vänt på olika möjligheter att schemalägga golfen.

Årets Korn Ferry Tour kommer istället för att börja om i höst istället att fortsätta och vara i ytterligare en säsong. På grund av det här kommer endast topp-10 på Korn Ferry Tour att ta en plats till PGA Tour-säsongen 2020-2021.

På grund av den här förändringen kommer också ytterlgiare en sak att ske: ingen kommer kunna ta sig in på Korn Ferry Tour.

Senaste en tävling spelades på Korn Ferry Tour var 1 mars. Nästa planerade tävling är 11 juni. Om allt går som det ska kommer det därför att spelas 17 Korn Ferry Tour-tävlingar som alltså räknas in på nästa säsong av undertouren.

PGA Tour kommer dock inte att fortsätta sin säsong även nästa år, utan kora en säsongslång vinnare av FedEx Cup.

Även om det är gott om inplanerade tävlingar på PGA Tour kvar att spela och många stora profiler knappt hade börjat säsongen innan Coronapandemin utvecklades till det den är i dag är det antagligen en hel del spelare som andas ut, då de alltså är säkrade spelrättigheter även nästa år. Bland de spelare som för tillfället är utanför topp-125 hittar vi namn som Justin Rose, Jim Furyk, Francesco Molinari och Henrik Stenson. Många av dessa hade dock fortsatt fått vara med på grund av framgångar på touren.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-04
TournyttKorn Ferry TourPGA TourTournytt
Scroll to Top