Padriag Harrington har uttalat sig om Ryder Cup. Foto: Getty images

Ryder Cup

”Finns inget scenario då jag får 12 val”

Padriag Harrington meddelade tidigare att han gärna ser sig själv ha tolv kaptensval om det gör att Ryder Cup kan spelas. De stora organisationerna ville annat.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-29

Tidigare i år sa Padraig Harrington, Europas kapten i Ryder Cup på Whistling Straits, att han hellre gör om systemet och får tolv kaptensval – än att ingen lägtävling spelas.

Nu säger irländaren att det inte är möjligt.
– Jag kan säga att det inte finns något scenario då jag får tolv kaptensval, säger Harrington till The Times.

Till tidningen säger Harrington att han deltagit i diskussioner med PGA of America samt European Tour. Det ska vara de två organisationerna som gjort det omöjligt för de båda kaptenerna att handplocka sina tolv spelare till tävlingen.

Som det är nu ska nio europeiska spelare ta sig in i laget genom kval. Ytterligare tre ska Harrington själv välja. Detta kan dock komma att ändras till åtta kvalifikationer och fyra val.

Oavsett hur laget ser ut är Padriag Harrington dock överygad: Europa kommer göra en bra match och slåss med näbbar och klor för att besegra USA på deras hemmaplan.
– De skulle spela för sin stolthet och för alla européer som kollar på TV – det skulle bli en stor grej.

Oavsett hur Ryder Cup-kvalet ska genomföras finns det fortsatt flera frågetecken att räta ut. Bland annat är det oklart hur man ska göra med publiken, om det ens kommer tillåtas någon. Till Svensk Golf säger Henrik Stenson så här angående en Ryder Cup utan åskådare:
– Ryder Cup utan publik låter ju sådär men om alternativet är att det inte spelas alls så är det ju helt klart en lösning som man tittar på och det hade ju Europalaget i så fall helt klart tjänat på.


Text: Jesper Johansson • 2020-04-29
TournyttPadraig HarringtonRyder CupTournytt
Scroll to Top