Henrik Stenson har efter flera veckor börjat träna golf igen. Foto: Getty images

Intervju

Efter pausen – Stenson växlar upp träningen

Efter tid med hemmasysslor och läxläsning kör Stenson nu igång med rejäla fyspass och golfträning igen.

Text: Martin Strömberg • 2020-04-28

Golftourerna har tryckt på pausknappen för obestämd framtid.

För Henrik Stensons del innebar det en möjlighet att stanna upp och tillbringa tid med familjen, men de senaste dagarna har han börjat växla upp träningen på nytt.

Vi stämde av läget med Stenson som befunnit sig hemma i USA ända sedan The Players avbröts den 13 mars.

Hur ser dina dagar ut just nu?
– Jag har ju knappt lämnat Lake Nona sedan vi kom hem från TPC och mina dagar och veckor ser väl ganska lika ut. Jag kör fem fyspass i veckan just nu och det är hemmaträning med olika gummiband, bollar och annat smått och gott. Jag har nog varit minst lika trött efter dem som efter min vanliga gymträning. Vill man träna så finns det mycket att göra och många olika sätt även om gymmet är stängt.

– Jag har gjort en del hemmaprojekt. Garagestädning och upprensning i garderoben har fått några timmar att försvinna. Med tre barn som har hemundervisning via dator har ju gjort att man fått lära sig hur många hörn en triangel har igen.

Vill man träna finns det mycket man kan göra även om gymmet är stängt // Foto: Privat

Är det svårt att hitta träningslusten när man inte vet när nästa tävling är?
– Det har ju varit en längre ”offseason” än jag haft på nästan 20 år så jag har försökt att göra det bästa av att få vara hemma med familjen och har försökt att hinna ikapp på lite olika plan. Nu har jag precis börjat ge mig in i golfträningen på allvar igen de senaste dagarna.

Henrik Stenson har precis börjat köra igång golfträningen på allvar efter sin längsta offseason på över 20 år // Foto: Privat

Vad tycker du om tanken på ett eventuellt Ryder Cup utan publik?
– Ryder Cup utan publik låter ju sådär men om alternativet är att det inte spelas alls så är det ju helt klart en lösning som man tittar på och det hade ju Europalaget i så fall helt klart tjänat på.

Kan du spela någon golf som det ser ut just nu?
– Jag har lirat en del med G-Mac (Graeme McDowell, reds anm) och några kompisar ett antal rundor för att hålla igång. Vi har ju både väder och bra förutsättningar här på Lake Nona. Gymmet och klubbhuset är visserligen stängt men tennis och golf går ju att spela då det är utomhus.

Hur ser du på framtiden?
– Det känns som att det finns många utmaningar i pipelinen framöver vad gäller golfen och det är ju till exempel reseförbud just nu. Många spelare och caddies befinner sig utanför USA just nu och jag kan ju bli en av dem om jag åker hem till Sverige. Om vi inte kan resa in i USA så blir det ju svårt att tävla även om touren drar igång. Europatouren verkar ju inte dra igång förrän eventuellt i juli, augusti och världsrankingen och Ryder Cup-rankingen hänger ju ihop. Det fungerar ju inte om halva gänget som i så fall inte har PGA-status inte kan tjäna ihop några poäng. Många frågor och få svar just nu och minst sagt rörigt, men allt detta är såklart sekundärt när det gäller hälsa och välbefinnande runt om i världen.


Text: Martin Strömberg • 2020-04-28
TournyttGraeme McDowellHenrik StensonPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top