PGA-touren flaggar för att man drar igång säsongen i början av juni efter avbrottet på grund av COVID-19 om myndigheterna tillåter det // Foto: Getty Images

PGA Tour

Nytt besked: PGA-touren vill starta om i juni

Presenterade nytt schema efter avbrottet för COVID-19.

Text: Martin Strömberg • 2020-04-16

Sedan The Players på TPC Sawgrass avbröts efter första ronden den 12 mars har det inte spelats en enda rond på PGA-touren.

Totalt har 10 tävlingar på det ordinarie schemat ställt in helt medan 15 har fått nya datum i och med att PGA-touren presenterade ett nytt preliminärt schema för resten av säsongen samt för höstdelen av säsongen 2020-21.

PGA-touren betonar att mycket fortfarande hänger mycket på hur kampen mot COVID-19 utvecklas framöver samt att en del av tävlingarna med största sannolikhet kommer att spelas utan, eller med mycket begränsat antal åskådare.

Det är redan bestämt att de fyra första tävlingarna definitivt spelas med tomma läktare.

– Hälsa och säkerhet kommer även fortsättningsvis att vara högsta prioritet men vi hoppas kunna spela en positiv och ansvarsfull roll när det gäller att få tillbaks saker som vi älskar till vardagslivet för människor. Men vi kommer inte att återuppta tävlingsverksamheten förrän det anses säkert enligt våra hälsomyndigheter, säger PGA-tourens Vd, Jay Monahan.

Om det nya schemat kommer att genomföras skulle det innebära att första tävlingen blir Charles Schwab Championship på Colonial CC i Texas 11-14 juni.

Tourfinalen under årets avkortade säsong skulle i så fall spelas 4-7 september, som vanligt på East Lake GC i Atlanta, Georgia.

Resten av schemat ser ut som följer:

PGA-touren drar sedan preliminärt igång säsongen 2020-21 i och med Safeway Open på Silverado CC i Kalifornien och under hösten kommer i så fall såväl US Open (17-20 sep) samt Masters (12-15 nov) att spelas.

Schemat ser ut som följer:


Text: Martin Strömberg • 2020-04-16
TournyttJay MonahanPGA TourTournytt
Scroll to Top