Rory McIlroy är positiv till att Masters Torunament i år spelas på hösten. Om tävlingen nu spelas. Foto: Getty images

Masters i november

McIlroy om höststart av Masters: ”Vad jag behöver”

Kan en novemberstart av The Masters vara det som gör att Rory McIlroy fixar sin "career grand slam"? Om man lyssnar på honom själv verkar det så.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-14 Uppdaterad 2020-04-14

Än är det långt ifrån säkert, men som det ser ut just nu kommer Masters Tournament att spelas 12–15 november, istället för andra veckan i april som den vanligtvis gör. Det innebär att majortävlingen istället för att vara en säsongsöppnare av majorsäsongen blir den som avslutar.
En annorlunda säsongsavslutning, helt klart. Men kanske är det en fördel för vissa spelare, de som oftast är bäst under hösten.

En av dem är Rory McIlroy, som tror sig ha en större chans i en höstupplaga av tävlingen på Augusta National.
– Jag känner att det är en anspänning inför Augusta, första stora tävlingen för året. Det är väldigt mycket hype inför den tävlingen. Men jag tror inte det kommer att kännas så i år. Jag tror det kommer kännas annorlunda, vilket är något jag uppskattar, säger Rory McIlroy som under söndagen gästade Nike Golfs livefeed på Instagram.
– Det kommer vara en annorlunda Masters-tävling, och personligen, själviskt, är det kanske vad jag behöver för att få tag på den gröna kavajen.

På elva försök har världsettan inte lyckats vinna på Augusta National. 2011 hade han ledningen efter 54 hål men avslutade tävlingen med en 80-rond. Trots det har han fortfarande en fin resultatrad i Masters Tournament. De senaste sex tävlingarna har han slutat topp-10 vid fem tillfällen.

Det täta majorschemat under hösten och med Ryder Cup någonstans där i mitten, kommer göra att Masters spelas ungefär en månad efter en tät sträckning av högoktaniga golftävlingar. Den sena starten av Masters Tournament kommer att kännas på ett annat sätt, säger McIlroy.
– November kommer vara något annat. Det kommer att vara kallt. Banan kan spelas väldigt långt. Jag menar, den spelas redan långt – men den kan spelas väldigt långt. Greenerna är kanske inte riktigt lika snabba som de är i april, beroende på hur fuktigt det är.
– Med SubAir-systemet kan de göra lite hur de vill med banan och hur den spelas. Men jag tror att det kommer vara en annorlunda känsla runt tävlingen. Två majors kommer att ha spelats och Ryder Cup också, förhoppningsvis. Jag tror många spelare kommer vara mer bekväma.


Text: Jesper Johansson • 2020-04-14
TournyttRory McIlroyThe MastersTournyttUS Masters
Scroll to Top