Graeme McDowell och Colin Morikawa var två av de fyra spelarna som fick en plats i årets Masters Tournament. Foto: Getty images

Tur i oturen

Fyra spelare adderade till The Masters

Det är förstås inte säkert att The Masters spelas i november, med tanke på rådande världspandemi. Men om tävlingen spelas – kommer ytterligare fyra vara med.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-07 Uppdaterad 2020-04-07

Masters Tournament kommer inte att avgöras i veckan, som den ursprungliga planen var. Istället ska majortävlingen spelas i november. Coronapandemin har gjort att Augusta National beslutat att skjuta fram tävlingen till i höst och om virusets framfart bromsar kanske det till och med kan bli verklighet.

Underbart för oss golfälskare. Förstås. Men frågan är om inte fyra spelare känner sig lite extra glada.

För i och med att Masters Tournament enligt grundplanen skulle spelas den här veckan har klubben beslutat att stänga spelarna som får delta – vilket innebär att fyra spelare tillkommer, skriver Golf Channel.

De fyra spelarna som nu fått en inbjudan till majortävlingen är Colin Morikawa, Scottie Scheffler, Christiaan Bezuidenhout och Graeme McDowell.

Anledningen till att kvartetten får en inbjudan är att man i vanliga fall har från nyår fram till två veckor innan majorn att ta sig in topp-50 på världsrankingen. Lyckas man med det får man vara med och spela på vackra golfbanan i Augusta, Georgia.

Men eftersom inga tävlingar spelats sedan första ronden av Players Championship har klubben beslutat att de fyra som tog sig in topp-50 innan världsrankingen pausades får en plats i tävlingen.

LÄS MER: Masters Tournament schemalagd till november


Text: Jesper Johansson • 2020-04-07
TournyttChristiaan BezuidenhoutColin MorikawaGraeme McDowellScottie SchefflerThe MastersTournytt
Scroll to Top