Vi som såg fram emot att se Henrik Stenson, Pernilla Lindberg med flera på Bro Hof i sommar får vänta till 2021. Foto: Getty Images

Coronapandemin

Scandinavian Mixed ställs in 2020

På måndagen kom beskedet att svenska proffstävlingen, Scandinavian Mixed, ställs in. Detta på grund av den rådande coronapandemin.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-06 Uppdaterad 2020-04-06

I ett pressmeddelande på måndagen meddelade European Tour att Scandinavian Mixed Hosted by Henrik and Annika ställs in. Detta på grund av den rådande situationen med spridningen av det nya coronaviruset.

Den nya svenska proffstävlingen skulle bli en unik premiär, med lika många herr- som damproffs i startfältet. Alla skulle spela om samma prispott och på samma bana. Tävlingen var planerad att spelas 11–14 juni 2020 på Bro Hof Slott Stadium Course utanför Stockholm.

LÄS MER: Här är alla tävlingar som ställts in/skjutits upp på grund av coronapandemin

Keith Pelley, vd på European Tour, säger att fokus är allas välmående.

– Vi kommer fortsätta följa den golbala situationen som har uppstått på grund av coronaviruset samt utvärdera hur detta kommer att påverka alla våra tävlingar då folkhälsan och allas välmående har vår högsta prioritet, säger Pelley i måndagens pressmeddelande.

En rad tävlingar på de stora internationella proffstourerna, från majors till reguljära tourtävlingar, har redan blåsts av. De flesta har dock inte ställts in, utan för stunden skjutits upp med hopp om att hitta möjliga speldatum senare under året.

Beslutet att ställa in Scandinavian Mixed togs i samråd med alla intressenter och tävlingen kommer att inkluderas i tävlingsschemat på både European Tour och Ladies European Tour 2021.

Alla som köpt biljetter till Scandinavian Mixed kommer få full återbetalning, information om detta utgår via e-post till dig som biljettköpare.

– Tråkiga nyheter, Scandinavian Mixed 2020 är inställt. Som ni förstår på grund av coronaviruset. Golftävlingar just nu känns sekundärt. Det är viktigare att vi tar hand om varandra och håller oss friska och krya. Så får vi blicka framåt mot 2021 och ta nya tag då, kommenterar Henrik Stenson via Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-o1lY6HhBs/?utm_source=ig_web_copy_link

Text: Jesper Johansson • 2020-04-06
TournyttAnnika SörenstamBro HofHenrik StensonScandinavian Mixed
Rulla till toppen